OK

Site-ul nostru foloseste cookies, daca esti de acord, apasa OK!

Cuart fumuriu

Piatra cuart fumuriu este o piatra semipretioasa naturala utilizata de mult timp in confectionarea bijuteriilor handmade sau obiectelor ornamentale, desi, de foarte multe ori, potentialul sau nu este intotdeauna apreciat. Poate avea culori subtile, de la maro-galbui, ciocolatiu, la maro-inchis si aproape negru. Piatra cuart fumuriu este numita u...

Piatra cuart fumuriu este o piatra semipretioasa naturala utilizata de mult timp in confectionarea bijuteriilor handmade sau obiectelor ornamentale, desi, de foarte multe ori, potentialul sau nu este intotdeauna apreciat. Poate avea culori subtile, de la maro-galbui, ciocolatiu, la maro-inchis si aproape negru. Piatra cuart fumuriu este numita uneori Cairngorn si Morion, dupa zonele din Scotia de unde se extrage; uneori se mai numeste gresit si topaz fumuriu. Cuartul fumuriu se gaseste in abundenta, chiar si ca pietre mari.

Semnificatii zodii: apartine zodiei Capricorn, chakra secundara a mainii; inlatura durerile si starile de depresie, este folosita in tratartea tulburarilor nervoase. Piatra se descarca in apa si apoi se reincarca pentur putin timp la soare.

Proprietati: duritate 7 Mohs, culoare brun-deschis, gri-brun, negru-brun, varietatea neagra se numeste Morion.

Informatii wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoky_quartz

Informatii Enciclopedia Britanica: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/550070/smoky-quartz

Mai multe

Cuart fumuriu Contine 1 produs.

Se afiseaza 1-1 dintr-un articol
Se afiseaza 1-1 dintr-un articol