Piatra soarelui

Piatra soarelui - piatra semipretioasa naturala din categoria feldspatilor potasici, mai putin cunoscuta ca piatra lunii sau labradoritul si, initial, destul de putin folosita in confectionarea bijuteriilor. Acum, cu descoperirea unor importante zacaminte in Oregon, piatra soarelui este cautata nu numai de colectionari. Piatra soarelui este folosita pentru confectionarea de margele sau cabochoane piatra soarelui (materialul mai opac, portocaliu brun sau roscat). Unele pietre sunt clare sau incolore si au incluziuni fascinante, formate din cristale lamelare rosii, verzi sau portocaliu, cateodata aceste incluziuni din piatra soarelui apar ca sclipiciul de aceea se presupune ca ar putea fi piatra soarelui artificiala.

Piatra Soarelui se poate prelucra prin fatetare, cabochon, gravare, sculptura.

Proprietati: culoare galbena, rosiatica, portocalie pana la portocaliu brun, duritate 6 - 6.5 Mohs, poate fi transparenta, translucida sau opaca, luciu sticlos sau sidefat, poate prezenta chatoianta, asterism sau irizatii de sclipici.

Semnificatii zodii: apara pe cei din Balanta, apartine chakrei Inima, asociata si Gatului; se crede ca apara subconstientul, echilibreaza emotiile, se descarca in apa calduta si se reincarca scurt timp la soare.

Informatii wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Sunstone

Informatii Enciclopedia Britanica: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/574106/sunstone

Piatra Soarelui »Piatra semipretioasa naturala

Niciun produs disponibil încă

Rămâneţi aproape! Mai multe produse vor fi afișate aici pe măsură ce sunt adăugate.